31 Temmuz 2012 Salı

''Bebek Şekerleri''

 Oğlumun doğumu için bebek şekerleri için olan sepeti İstanbulda Tahtakaleden aldım fakat şekerlerini evde kendimiz hazırladık onun içinde tül keseler,kalpler ve renkli badem şekerleri aldık.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bebek konsepti (1) sepet beşik

Oğlumun doğumgününe az bir süre kalmışken ve etrafımda hamile arkadaşlarım varken aklıma bebek hazırlıkları geldi ve bir kaç konumu bebek konsepti üzerine yapmaya karar verdim. Ben hamilelik sürecim boyunca bebeğimin cinsiyetini öğrenemediğim için ve kız bebek beklentimin yüksek olması sebebiyle bebeğimize prenses konsepti düşünmüştüm ama bir oğlumuz oldu bizde konsepti zorunlu   olarak prens olarak değiştirdik :))))))))) Ben hep hasır bebek sepetlerini çok beğenmişimdir ama almak istediğimiz zaman bir türlü bulamamıştık.Bende İstanbul Tahtakaleden hasır sepet ve kumaşlarını alarak istediğim şekilde diktirmiştim.Bunun için tül (5mt), saten kumaş(5mt),kapitone kumaş (5mt),ayrıca nevresim için (5mt) pamuklu kumaş almıştım. Aşağıda sepetin ilk ve son halleri mevcut umarım böyle bir sepet istiyenlere fikir olur.


Vişne Likörü yapalım

Daha önce arkadaşlarımızda içtiğimiz vişne likörünü yapmaya karar verdim, ama bu sene vişne çok az olduğu için pazarda bir türlü bulamıyordum. Bu gün eşim yakınlarda kurulan bir pazara vişne almaya gidipte elinde 2 kg vişne ile dönünce çok sevindim.1kilosundan doğal fermantasyonlu likör yapmak için vişneleri saplarından ayırarak yıkadım ve 2,5 su bardağı şekeri vişne şeker olarak üstüste sıraladım.Bu kavanozu güneşe koyarak vişnelerin sularını salmasını sağlıycam sonra içine 3-4 tane çubuk tarçın ve 1 çay kaşığı kadar karanfil koyarak 2-3 ay bekleteceğim.Bu tarifi internetten aldım umarım başarılı olur.Geri kalan vişnelere de eşimin yoğun isteği üzerine çekirdeklerini çıkararak reçel yaptım :)))

29 Temmuz 2012 Pazar

Doğa ve insan dostu temizlik ürünleri

Dün Turmepa Deniz Temiz Derneği'nin bulaşık deterjanını aldım ayrıca Frosh marka banyo ve mutfak temizleyicisi. Bu ürünler doğada çözülebilen ve insan sağlığına zarar vermeyen bir içeriğe sahip fiyatları diğer ürünlerden pahalı değil ayrıca kullandım ve güzelde temizliyorlar denemenizi öneririm.

Televizyon dolabı yenileme

Gri renkte olan televizyon dolabımızı yağlıboya ile boyayarak rengini beyaza çevirdim, ilk resimde dolabın ilk halini göreceksiniz. Koyu renkte görünen zigon sehbalarımızı da mobilyacıda boyattım.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Şirinler buzdolabı magnetlerim

Oğluma aldığımız çikolata yumurtalardan çıkan Şirinler'i küçük mıknatısların üzerine  sıcak silikon ile yapıştırdım nasıl olmuş beğendiğiniz mi?

26 Temmuz 2012 Perşembe

Organik ürünler kullanımı

     Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi insanoğlunun her alandaki iştahını kabartmakta, insanoğlu artık herşeye hemen ve hızlı bir şekilde ulaşmak istemektedir. Sebze ve meyvaların hızlı büyümesi, gıdaların hızlı pişmesi, lekelerin hop diye çıkması, kirlerin kolay temizlenmesi v.s ....Tabi bunlar olurken sağlığımız da hızlı bir şekilde kaybolmakta. Günümüzde neredeyse grip kadar yaygın bir hastalık olan kanser hemen hemen her evin kapısını çalmakta.
       Düşünüldüğünde insanoğlu dünya üzerindeki en garip yaratık önce kendi eliyle doğal olanı bozup daha sonra buna çare aramakta ama bu çareyi bozduğunu düzelterek değil de ilaçlarla sağlamak gayretinde.
      Bu kadar karamsarlıktan sonra diyeceksiniz ki  peki ne yapalım. Aslında yapılacak şey basit herşeyin doğalına genetiği bozulmamışına dönmek.
      Bende bir süredir çevreci deterjanlar,insan sağlığına zararsız kişisel bakım ürünleri internetten incelemekteyim. Hatta LaNaturel markalı deodorantı aldım birkaç gündür deniyorum ve şimdilik memnunum. Şampuanları ve vücüt jellerini de iptal ettim onlar yerine zeytinyağ ve defne sabunu kullanıyorum. Geç bile kalmış olmamıza rağmen hayatımızdaki bazı şeyleri değiştirerek kendi sağlığımızı bir nebzede olsa korumaya ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedeflemeliyiz çünki Efeler, Ebrular, Poyrazlar ve diğer çocuklarımız bunu hakediyor.

25 Temmuz 2012 Çarşamba