14 Nisan 2013 Pazar

''6 Ay Kınası''

Merhaba, bugün sizlere bazı bölgelerde yapılan 6 ay kınasından bahsetmek istiyorum.Ben daha önce böyle bir kınanın yapıldığını biliyordum fakat hiç görmemiştim.Bugün komşumun kızına yaptık.Bu gelenek 6 ayına gelen kız bebeklere yapılıyor. Bebeğin ellerine kına yakılıyor. Komşumda bu kına organizasyonu içi 1 haftadır hazırlanıyor. Hoşgeldiniz yazısı, paketlerde küçük kınalar,günün hatırası için mıknatıslı süsler, küçük prenses için kaftan, saçımıza takmak için kırmızı tüllü taçlar ve güzel bir sofra :)) miniğimizin ellerine kına yaktık ve minik eldivenleri ellerine geçirdik hiç sesi çıkmadı galiba bu durumdan o da hoşnut oldu. Yapmak isteyenlere fikir olsun diye resimleri de ekliyorum. Sevgiler..



 




 



1 Nisan 2013 Pazartesi

''Hoşgeldin Nisan ve Bahar ''

Merhaba, bu güzel Nisan ayının hepinizin içine coşku,heyacan ve mutluluk getirmesini diliyorum.Hepimiz için keyifli ve mutlu bir ay olmasını diliyorum.

Kokuların hayatımızdaki yeri çok önemlidir, bir koku çocukluğumuzu, güzel bir anımızı ya da bir arkadaşımızı hatırlatırlatabilir.
Artık kokuları  internet üzerindende algıyabileceğiz google bir uygulama başlatmış sizlerle paylaşmak ve bu deneyimi sizin de yaşamanızı diliyorum.
http://www.google.com/intl/tr/landing/nose/