28 Ekim 2013 Pazartesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

27 Ekim 2013 Pazar

Doğan Cüceloğlu Söyleşisi

Merhaba,

Geçtiğimiz perşembe günü yükseklisans yaptığım üniversitede bir kulubün düzenlemiş olduğu 'Doğan Cüceloğlu Söyleşisi'ne katıldım. Katılım çok yoğundu.Gerçektende çok güzel bir program oldu.Söyleşinin konusu 'Kendin Olmak Cesaret Mi Özgürlük Mü?'.
Programda genel olarak insanların çevreden etkilenerek kişiler arası iletişimin nasıl olumsuz etkilendiği, örnek verecek olursak elalem neder? sorusunun insanlar üzerindeki etkisi, karar vermemiz gereken hayati olaylarda iş, eş seçimi gibi durumlarda kendi isteğimizden saparak seçimlerin yapılması ve bunların insanda mutsuzluğa sebep olması gibi konular işlendi. Hoşuma giden bazı cümleleri sizlerle de paylaşmak istiyorum.
'Şans hazır olana gelir.' Nekadar güzel ve anlamlı üzerinde lütfen düşününüz.
'Hem özgür hem ait olmak.' Çocuklarınız ve eşlerinizle ilişkide bir anahtar.
Hayatta hedef belirleyin, planlayın ve uygulayın.Bir bankacı olarak hedef kelimesinden pek hoşlanmasamda hayatımda hep hedeflerim olmuştur.
Gerçeğe saygı, hakkaniyet bilinci,biz bilinci, sevgi ve empati gibi değerleri hayatımızın değerleri arasına katmamız gerektiği üzerinde duruldu.
Bu güzel söyleşiden aklımda kalanlar ve yazıya dökebileceklerim bunlar umarım sizlerde üzerinde düşünür ve kendinize birşeyler çıkarırsınız.

Sevgilerimle

6 Ekim 2013 Pazar

'Kendini Bilmek'

Yunus Emre aşağıdaki dizelerinde kendini bilmeyi  ne güzel ifade etmiş ;
 'İlim ilim bilmektir,ilim kendin bilmektir.
  Sen kendin bilmezsen, bu nice okumaktır.'
Kendimizi yeteri kadar tanıyormuyuz acaba ya da kendimizin farkındamıyız. Aslında basit ama üzerinde düşünülmesi önemli bir konu, kendini bilmek deyince sizler neler anlıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.

Sevgiler