26 Temmuz 2012 Perşembe

Organik ürünler kullanımı

     Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi insanoğlunun her alandaki iştahını kabartmakta, insanoğlu artık herşeye hemen ve hızlı bir şekilde ulaşmak istemektedir. Sebze ve meyvaların hızlı büyümesi, gıdaların hızlı pişmesi, lekelerin hop diye çıkması, kirlerin kolay temizlenmesi v.s ....Tabi bunlar olurken sağlığımız da hızlı bir şekilde kaybolmakta. Günümüzde neredeyse grip kadar yaygın bir hastalık olan kanser hemen hemen her evin kapısını çalmakta.
       Düşünüldüğünde insanoğlu dünya üzerindeki en garip yaratık önce kendi eliyle doğal olanı bozup daha sonra buna çare aramakta ama bu çareyi bozduğunu düzelterek değil de ilaçlarla sağlamak gayretinde.
      Bu kadar karamsarlıktan sonra diyeceksiniz ki  peki ne yapalım. Aslında yapılacak şey basit herşeyin doğalına genetiği bozulmamışına dönmek.
      Bende bir süredir çevreci deterjanlar,insan sağlığına zararsız kişisel bakım ürünleri internetten incelemekteyim. Hatta LaNaturel markalı deodorantı aldım birkaç gündür deniyorum ve şimdilik memnunum. Şampuanları ve vücüt jellerini de iptal ettim onlar yerine zeytinyağ ve defne sabunu kullanıyorum. Geç bile kalmış olmamıza rağmen hayatımızdaki bazı şeyleri değiştirerek kendi sağlığımızı bir nebzede olsa korumaya ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedeflemeliyiz çünki Efeler, Ebrular, Poyrazlar ve diğer çocuklarımız bunu hakediyor.

4 yorum:

gülçin karauzum dedi ki...

haklısın bende baslamalıyım :))

Küçük Mucizeler dedi ki...

Bencede en kısa zamanda başlamalı..

ncan21 dedi ki...

bu konudaki araştırmalarından sık sık bize de bahsedersen harika olur ilkecim..doğru olan ürünler hangileri?bu konuda kafalar gerçekten karışık.. ne kadar yanlış olduğunu bilsek de kullanım kolaylığı daha ön planda geliyor hep.sen bizi bu konuda bilinçlendirdikçe eminim bizde olumlu yönde gelişme sağlayacağız.

Küçük Mucizeler dedi ki...

Esencim akında organik bulaşık makinesi ve organik çamaşır makinesi ürünlerini alıcam kullandıktan sonra resimler ve yorumlarımı yayınlayacağım takip ediniz :))