30 Temmuz 2012 Pazartesi

Vişne Likörü yapalım

Daha önce arkadaşlarımızda içtiğimiz vişne likörünü yapmaya karar verdim, ama bu sene vişne çok az olduğu için pazarda bir türlü bulamıyordum. Bu gün eşim yakınlarda kurulan bir pazara vişne almaya gidipte elinde 2 kg vişne ile dönünce çok sevindim.1kilosundan doğal fermantasyonlu likör yapmak için vişneleri saplarından ayırarak yıkadım ve 2,5 su bardağı şekeri vişne şeker olarak üstüste sıraladım.Bu kavanozu güneşe koyarak vişnelerin sularını salmasını sağlıycam sonra içine 3-4 tane çubuk tarçın ve 1 çay kaşığı kadar karanfil koyarak 2-3 ay bekleteceğim.Bu tarifi internetten aldım umarım başarılı olur.Geri kalan vişnelere de eşimin yoğun isteği üzerine çekirdeklerini çıkararak reçel yaptım :)))

Hiç yorum yok: