31 Ağustos 2012 Cuma

*****

Blogdaşımız 30şirinyıl blogunda çekiliş düzenliyor haberiniz olsun.....
http://30sirinyl.blogspot.com/2012/08/birde-benden-olsun.html#comment-form

''Zeytinyağ Sabunu''

Dalan firmasının ürettiği ''Dalan Antique'' isimli pirina sabunu gerçekten çok güzel ben artık şampuan kullanmadığım için zeytinyağ sabunu kullanıyorum ve klasik köy tarzı sabunlar kadar güzel denemek isteyenler tavsiye ederim.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

''Çeyizlerin Gün Işığı İle Buluşması''

Arkadaşımın çeyizde olan çok güzel el iş bir bohça vardı. Ortası saten kumaş etrafı ise dantel. Bu güzel örtünün sandıklarda kalmasına arkadaşımında gönlü razı olmadı hem bloguma koyalım paylaşım istedik hemde arkadaşım kullanmaya karar verdi.Görünce sizlerde beğeneceksiniz.



28 Ağustos 2012 Salı

''Lohusa Tacı''

Hamile bir arkadaşım için hazırladığım lohusa tacını polar kumaştan hazırladım ve üzerini pullarla süsledim.


25 Ağustos 2012 Cumartesi

''Organik Temizlik''

Yerli bir üretm firması olan Ersağ'ın genel temizlik ürününden arkadaşlarım çok memnun kalmışlar kokusu gerçektende çok güzel ve içerisinde fosfat içermediği içinde sağlıklı.Yanlış bilmiyorsam %96 oranında da doğada çözülüyor.



24 Ağustos 2012 Cuma

''Pratik Doğum Günü Pastası''

Hızlı bir doğumgünü pastası yapmak isterseniz pratik bir tarifim var .Hazır bir pasta taban alıyorsunuz ben kakaolu aldım.Sonra 1 büyük sincan ılık süt içine 3übir arada olan kafelerden kayıyorsunuz ve bu karışımı pasta tabanın iki parçasına döküyorsunuz. Daha sonra hazır paketlerde satılan pasta kremasını pakette tarif ettiği gibi hazırlayıp önce arasına sürüyoruz üzerine birazda damla çikolata serpiştiyorsunuz ardından pastanın üst kısmını kapatıp en üstede pasta kreması sürüyoruz ve üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Ben üzerine krem şanti ve renkli süsler serpiştirerek süsledim.Tadı gayet güzel oldu, iç kısmına meyvada konulabilir.


23 Ağustos 2012 Perşembe

''Bisiklet Selesi Yenileme''

Eskimiş olan bisiklet selesini yeniledim.İşe önce yırtılmış olan kumaşı zımbalarından çıkartarak başladım.Daha sonra kırmızı polar kumaşın üzerine koyarak kalıp çıkarttım.Çıkan kalıbıda bisikletin selesinin üzerine hızlı yapıştırıcıyla yapıştırarak kapladım.Bence çok güzel oldu :))))))))))))) Eski ve yeni hali aşağıda.





22 Ağustos 2012 Çarşamba

''Mercan Kolyem 1''

Merhaba, bugün sizlerle mercan kolyemi paylaşmak istiyorum.Bu dizili mercanları İstanbul Eminönünden Marpuçcular Hanı'nın karşındaki bir dükkandan almıştım.2 tane ayrı dizi mercanı kolye aparatları ile birleştirdim sonrada uçlarına iç içe geçmeli klips taktım. Daha sonra tam ortaya gelmeyecek şekilde lapis taşından olan balıkları ince zincilere geçirerek kolyeme taktım. Çok severek kullandığım bir kolye ortaya çıktı.

17 Ağustos 2012 Cuma

''Bayram Baklavası Yaptım''

Çocukluğum Çanakkale'nin sevimli ilçesi Ayvacıkta geçti.Ayvacıkta bayramlarda evde baklavalar yapılır, pişirilir, yıldız şeklinde kesilir ve bayrama yakın şerbetlenir.Bu baklava yapma telaşını uzun yıllar yaşadığım ve özlediğim için bu bayram baklavayı evde kendim yapmak istedim.İstedim ama öyle baklava hamuru açacak kadar becerikli olmadığım için hazır baklava yufkası kullandım.Birde fırın tepsilerim küçük olduğu için paketten çıkan yufkalardan 2 tepsi ve ince ince sardığım 1 tepsilik daha tatlı çıktı. Bol tereyağı ve ceviz bayramda beklerim buyrun gelin :)) Herkese mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum.








16 Ağustos 2012 Perşembe

''Şans İçin Boncuk Bileklik''

Geçen sene İstanbul Şark Han'dan aldığım aventurin taşlarını bileklik yaptım, bazılarının aralarına inciler geçirdim.  Aventurin taşı şans getirirmiş ben rengini çok sevdim. Ayrıca daha önce kolye olarak kullandığım siyah boncuklarımıda bileklik yaptım.Yine önceden İstanbul Marpuçculardan aldığımın renkli boncularıda incilerle dizdim işte yaz bilekliklerim.....


15 Ağustos 2012 Çarşamba

''Kabak Lifi''

Merhaba, bugün size kabak lifinden bahsetmek istiyorum.Bu lifler kabakların içinden çıkıyor ve ellediğinizde ciddi anlamda sert bununla nasıl yıkanılır dediğinizi duyar gibiyim ama suya girdiğinde yumuşacık oluyor hatta 1 kez çamaşır makinesinde yıkarsanız daha da yumuşuyor.Cilt temizliğinde ve cilde masaj yapmada gerçekten çok güzel. Ben banyoda sentetik lifleri kaldırdım artık kabak lifi kullanıyorum cilde hem masaj yapıyor hemde canlandırıyor.Hemde petrol türevi bir ürün olmadığı için sağlıklı, öneririm.



 

14 Ağustos 2012 Salı

''Bebek Şekeri Tepsisi''

Merhaba, güzel bir gün diliyorum bu gün sizlerle bir arkadaşıma hazırladığımız bebek şekerleri tepsisini paylaşmak istiyorum. Eski bir çikolata kutusu olan bu tepsinin her tarafını önce alüminyum bantla kapattık, sonra dış kenarına karanfil kurdeleyi iç tarafına tül ve pembe karton keserek silikon ile yapıştırdık .Dış kenarınada pembe bir kelebek yapıştırdık.Umarım beğenirsiniz.


''Kadir Gecesi''


Kadir Gecesi dinimize göre, Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Peygamberimiz Hz. Muhammed'e gönderilmeye başlandığı gecedir.Hepinizin bu mübarek gecesini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

''Organik Deodorant''

Ter kokusuna karşı kullandığımız deodorantların hepsinin içinde bir sürü kimyasal madde mevcut. Bu maddeler gözenekleri tıkayarak terlemeyi engelemekte.Bende uzun yıllar hep bu tip stick deodorantları kullanmış biri olarak performanslarından gayet memnunum fakat….. İşte o fakata gelince….
Yakın zamanda doğal yaşam ve organik ürünlere olan ilgimin artmasıyla bu tip deodorantların sağlık açısından nekadar zararlı olduklarını öğrendim.Hemen doğal  bir deodarant arayışına geçtim ve ‘La naturel’ isimli bir marka keşfettim ve hemen bir tane tedarik ettim .Fiyatıda nerdeyse diğerleriyle aynı.Performansıda güzel hemde kokusuz.Lütfen kimyasallarla dolu olan ürünleri hayatımızdan çıkaralım. Sağlıklı günler, mutlu bir hafta diliyorum.


12 Ağustos 2012 Pazar

''Bir Haftasonu Gezisi''

Göl kenarında muhteşem bir manzara izlemek istemezmisiniz ? Trafik gürültüsü yok, insan kalabalığı yok. Yoğun şehir yaşantısına kısa bir ara vermek isteğinizde  sessizliği ve sakinliği özIediğinizde Isparta’nın bu şirin ilçesini ziyaret etmenizi öneririm.

Ispartaya 30 km. uzaklıkta olan Eğirdir yazın sıcak günlerinde Antalyada yaşayanlar için nefes almak için yayla olarak geldikleri güzel ve sakin bir ilçedir. Sadece yerli turistler değil yabancı turistlerde sıklıkla gelip konaklamaktadırlar. Pansiyonlar, çadır ve karavan kampları için uygun mekanlar, restauranlar mevcuttur.
Eğirdir’e ait manzaraları aşağıdaki fotograflarda göreceksiniz. Ayrıca Eğirdir’e yolunuz düşerse çarşı içinde bulunan Hızırbey Camini ziyaret ediniz, minaresinin kemer üzerinde olması bu camiyi orijinal ve değerli kılmaktadır.

Peki Eğirdire geldik, gezdik karnımız acıktı ne yiyelim diyeceksiniz. Göl levreğini sizlere  tavsiye ederim adada Big Apple Restaurant’ta lezzetle yiyebilirsiniz.












11 Ağustos 2012 Cumartesi

''Pekmezli Kek''

Merhaba güzel bir haftasonu diliyorum.Bu gün sizlere tam buğday unu ile hazırladığım pekmezli kek tarifini paylaşmak istiyorum.
Bunun için gerekli malzemelerimiz;
1 su bardağı pekmez
2 yumurta
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Pekmezle yumurtaları çırpıp diğer malzmeleri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve yağladığımız kabımıza döküyoruz.Rengi kakaolu gibi oluyor.180derece fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz.Tadı çok değil ama lezzetli bir kek oluyor.





10 Ağustos 2012 Cuma

''Televizyon izleme koltuğu yenileme''

Ikeadan aldığımız tv koltuğumuz yaklaşık 6 sene hep düz krem renginde kullandıktan sonra İstanbul temalı bu kumaşı görünce koltuk kılıfını değiştirmeye karar verdik. Koltuk kılıfını terzide diktirdik ve şimdi desenli ve de İstanbul temalı bir koltuğumuz oldu.




9 Ağustos 2012 Perşembe

''Antika Güyümün Değerlendirilmesi''

Bu projede arkadaşım Özlemden .Özlemin büyük dedesinin  askerden gelirken getirdiği bakır güyüm. Özlemciğimde güyümün boğazına eski gelinlerin sözlülerine el emeği göz nuru ile işledikleri söz mendillerinden bağlamış ,güyümün sapınada eskilerin dili ile "yandım alamadım" eşarbını bağlayarak nostalji yaratmış ve çiçekler koyarak şimdi evinde değerlendirmekte....Arkadaşımın ellerine sağlık...